Werkwijze
2 maart 2017

Werkwijze

Als je een afspraak wilt maken, kan dat via de online afsprakenagenda. Hier kies je welke behandeling je wenst. Gelijktijdig met de bevestiging, ontvang je een vragenformulier en  verzoek om akkoord te gaan met een aantal documenten in het kader van de WGBO.

Tijdens je eerste bezoek bespreken we je hoofdklacht aan de hand van het ingevulde formulier. Daarbij ga ik verder in op vragen zoals: ontstaan van de klacht, gevoel van de pijn (stekend, zeurend, dof of scherp, warm of koud), hekel hebben aan koude of wind, wazig zicht, droge scheenbenen, nagels die vaak breken, moe zijn na het eten, zwaar gevoel in armen of benen, koude handen of voeten, het altijd koud hebben, gevoel van tintelingen of het lopen van mieren over de ledematen, vaak plassen ‘s nachts, nachtzweten, slecht kunnen slapen, losse of vaste ontlasting, etc. Samen met pols- en tongdiagnose vorm ik een conclusie en behandelprincipe.

Je wensen en de mogelijkheden worden overlegd en ik geef een eerste behandeling. Bij de volgende afspraak bespreken we hoe het lichaam op de behandeling heeft reageert. De behandeling wordt -wanneer nodig- bijgesteld.

Massagetherapie wordt deels op de huid gegeven, soms over kleding en handdoek heen. De niet te masseren lichaamsdelen worden afgedekt. Naast technieken uit de Chinese Tuina therapie en sportmassage gebruik ik aanvullende behandelmethoden zoals moxa, vuur- of vacuümcupping, acupunctuur en in een enkel geval tape.

Bij Acupunctuur wordt een passende combinatie van acupunctuurpunten gekozen. Naast fijne naaldjes, worden ook wel magneet bolletjes of oorzaadjes gebruikt. Vooral bij kinderen en mensen met angst voor naalden worden deze ingezet. Soms worden kleine verblijfsnaaldjes of magneet bolletjes/oorzaadjes gebruikt om een behandeling langer te ondersteunen.

De behandelingen zijn gericht op verlichting van klachten en worden in een serie van 3 of meer afspraken gegeven. Soms is het echter noodzakelijk om door- of terug te verwijzen naar huisarts, fysiotherapeut of andere therapeut.

Heb je liever een Ontspanningsmassage of een Stoelmassage? Dan kun je terecht bij mijn waarneemster Carla Van der Pol. Zij masseert op woensdagen in mijn praktijk. Een afspraak is te maken via de gezamenlijke online afsprakenagenda. Omdat een ontspannings- of stoelmassage niet therapeutisch is, wordt deze niet vergoed. Wel is deze massage preventief in te zetten bij stress en werkgerelateerde spanningsklachten in (rug-, schouder- en arm) spieren en nek. Ook Bedrijven kunnen Bedrijfsstoelmassages afspreken op locatie voor hun werknemers. Meer informatie vind je hier: Qi Life.

N.B.: Ben je grieperig, koortsig en heb je korter dan 4 dagen geleden de griepprik gekregen, dan verzoek ik je om je behandeling af te zeggen. Dit mag kosteloos!