Vergoedingenoverzicht Zorgverzekeraars 2020

Welke zorgverzekeraar voor Alternatieve geneeswijzen Tuina en Acupunctuur?

Als je gebruik wilt maken van vergoedingen uit het aanvullende pakket, is het belangrijk om te weten welke de juiste zorgverzekeraar is voor jou. Zowel in de behandelingen Tuina Massage als Acupunctuur zijn er verzekeringsmaatschappijen die het nodige hebben aangepast voor 2020.

Verder dalende tendens

Er zijn maar enkele polissen gelijk gebleven in vergoeding. De meeste zorgverzekeraars hebben het bedrag per behandeling, per dag of per jaar naar beneden bijgesteld.

Opmerkelijkste wijzigingen:

  • CZ-groep (CZ, Ohra, Nationale Nederlanden): Wel vergoeding voor Acupunctuur prestatiecode 24104, geen vergoeding voor Natuurgeneeskundige behandeling (Tuina) prestatiecode 24005. Vraag dit na bij uw verzekeraar!
  • IZZ: Via CZ geen en onder VGZ wel vergoeding van Oosterse  Geneeswijzen of Natuurgeneeskundige behandeling (waaronder Tuina) op basis van aangesloten zijn bij erkende beroepsvereniging.
  • ONVZ: Vergoeding Acupunctuur prestatiecode 24104 en Natuurgeneeswijzen prestatiecode 24005 mits aangesloten bij de juiste beroepsvereniging. Vraag dit na bij uw verzekeraar!
  • De Amersfoortse, Ditzo, DSW, Stad Holland en Zorg en Zekerheid : Geen vergoeding Acupunctuur of Natuurgeneeskundige behandeling. Zij vergoeden alleen consulten bij een arts die BIG-geregistreerd is en erkent het RBCZ (BIG-register voor Complementaire Zorg) onterecht niet.

Opletten met de zorgverzekering voor alternatieve geneeswijze

De term natuurgeneeskunde wordt door zorgverzekeraars verschillend gezien en gebruikt. Het kan daarom voorkomen dat bepaalde vakgebieden/prestatiecodes niet worden vergoed door de zorgverzekeraar.

Neem altijd contact op met de zorgverzekeraar voor de exacte voorwaarden, zeker als je overweegt een overstap te maken naar een bepaalde verzekeraar.

Meer info bij: zorgwijzer.nl of natuurlijk bij je eigen zorgverzekeraar!