12 april 2017

Massagetherapie

Tuina Massagetherapie is een medische massage en belangrijk onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeswijze. Net als bij acupunctuur en kruiden worden pijn en andere klachten opgelost of verminderd door het in balans brengen van de levensenergie (Qi) die door energiebanen (meridianen) stroomt.

Binnen de Tuina Massage worden verschillende technieken toegepast. Eén van de meest effectieve techniek is de Shanghai rolling Gunfa (spreek uit koenfaa). Dit is een massage met de zijkant en rug van de hand die vanuit een soepele pols rollend wordt uitgevoerd. Het voelt als een soort deegroller, maar zonder kracht wordt er heel effectief op de weefsels ingewerkt. Verder zijn er manipulatietechnieken (Banfa’s) die worden toegepast om meer ruimte te krijgen tussen wervels en gewrichten. Dit zijn technieken die ook door Westerse fysiotherapeuten, manueel therapeuten en osteopaten worden gebruikt. Hierbij wordt echter wel altijd eerst het weefsel rond de blokkade los gemasseerd.

Tuina helpt bij klachten aan wervelkolom, gewrichten, spieren en pezen. Ook kunnen klachten als vermoeidheid, het altijd koud hebben en stress goed met Tuina worden behandeld doordat de vrije doorstroom van Qi en bloed wordt bevorderd. Veel chronische klachten als spijsverteringsklachten of hoofdpijn, waaronder ook migraine, kunnen worden verlicht. Uiteindelijk versterkt Tuina het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

Tuina is in ruim tweeduizend jaar klinische ervaring met verschillende pathologieën (klachten) uitgegroeid tot een uniek behandelingssysteem.

Er wordt geen gebruik gemaakt van farmaceutische middelen, het heeft geen bijwerkingen, is gemakkelijk toe te passen en het heeft een breed werkingsgebied.